Foredrag LIVE eller ONLINE

Læs mere om eksempler aktuelle foredrag:

 • Kunstigt kød: to be or not to be?
 • Clean Fish: Sådan vil det redde havet
 • Fremtidens fødevarer
 • Indutriel fødevareproduktion, klima og biodiversitet

En oplevelse ud over det sædvanlige

“Jeg var super inspireret af dit oplæg”
Iben Arvad Hansen, Vice President, HR at LEGO Group
“Mange tak for det gode indlæg du havde på kvægkongressen!”
Institutleder, Århus Universitet
“Tusind tak for en super workshop! Har fået meget positiv feedback fra teamet og jeg var også selv meget tilfreds med forløbet.”
Leder, Nestlé Nordic

“Jeg vil gerne takke dig for i går. Jeg synes, at du havde ”tolket” din rolle spot on. Tak for det.”

Lundbeckfonden
“Tak for dit super-spændende og inspirerende indlæg på vores årsmøde.”
Danske Børnelægers Organisation
“First of all Congratulations for your presentation. It was engaging and very well perceived.”
Leder, Nestlé Nordic
“Det var et meget fint indlæg, som tænketanken var glade for.”
Dansk Industri
“Tusinde tak for et meget inspirerende foredrag om disruption på kongressen i sidste uge.”
Konsulent, Miljø- og Fødevarerministeriet
“Jeg villle ønske, jeg kunne putte Lone på flaske og give hende til mine døtre.”
 Deltager, Finansforbundet
“Tak for et dejligt og energi-givende oplæg. Der var mange gode ting, der er forholdsvis enkle at implementere og noget andet til reflektion, så super spændende – tak”
Leder, Nordea
“Vi er meget opmærksomme på, at levere værdi til vores medlemmer i netværket. I forbindelse med indlæg og workshops skal det faglige niveau være højt og hver enkelt industri, som er repræsenteret, skal gerne komme i spil. Humor og inddragelse skal være i højsædet – og der skal være en rød tråd i arrangementet, så alle får noget med hjem at arbejde videre med. Det gør de med Lone Thiers foredrag om disruption og fremtiden”
JUC Group
“TAK for dig på scenen i dag . Med smil, humor, lækkerhed og en knivspids tidsfacisme fik du 900 teenagedrenge, 11 talere og 20 frivillige til at gå op i en højere enhed. Waouuuuu Flot flot flot!”
Global Dignity Danmark
“Jeg vil bare sige tusind tak for i lørdags. Det blev en dag tætpakket med indspark, indlæg og et kig i krystalkuglen. Alt sammen stof til eftertanke. Målet var inspiration, så vi tvinges til at tage stilling til den verden – og vilde digitale medieudvikling – vi arbejder i. Det fik vi. Tusind tak for dit meget levende og dynamiske oplæg og kig ind i fremtidens tendenser og forbrugere. Vi er glade.”
Lone Sunesen, Redaktionschef, DR Midt Vest

FOREDRAG MED LONE

 

 

Lone Thier er som foredragsholder intens og direkte, men altid på en meget empatisk, sjov og indsigtsfuld måde. I sine foredrag kan Lone gå tæt på sine deltagere og udfordre dem på deres eget domæne.

Interaktionen med deltagerne er Lones store styrke, fordi de involveredes engagement og efterfølgende motivation dermed øges markant.

Alle foredrag skræddersyes efter jeres behov og kan gennemføres med fysisk fremmøde eller digitalt.

Foredrag: Fra krise til konkurrencekraft

Verden er under forandring. Covid-19 ændrede på meget kort tid danske virksomheders virkelighed. Pandemien har fungeret som en fremkaldervæske for hvor sammenhængende verden er, og hvordan kriser pludseligt kan ændre virksomheders og branchers eksistensvilkår. En potentiel handelskrig mellem verdens to største økonomier, USA og Kina, gør det endnu vigtigere for europæiske virksomheder og organisationer at holde sig skarpe, innovative og på forkant.
Brexit har allerede ændret mange danske virksomheders vilkår markant på et af Danmarks vigtigste eksportmarkeder. I talrige lande og regioner ses en stadig større tendens til geopolitisk ustabilitet og protektionisme. Og generelt kan katastrofer, pandemier samt klimaforandringer på kort tid forstyrre produktion og forsyningskæder globalt.
Men på den ene side øger kriser uforudsigelighed og risiko: Forsyningskæder, der brydes. Forretningsmodeller, der ikke længere er rentable. Efterspørgselsmønstre, der ændres radikalt på traditionelle afsætningsmarkeder og meget andet. Usikkerhed øger omkostningerne og kan få virksomheder til at afholde sig fra at tage nye, nødvendige initiativer.

Kriser er muligheder

For kriser og ustabilitet skaber samtidig nye forretningsmuligheder og kan omfavnes offensivt. Produktionen kan omstilles eller omplaceres, teknologi giver en hidtil uset fleksibilitet. Forretningsmodeller kan gentænkes. Nye markeder opstår og kan opdyrkes. Kontakten med eksisterende og nye kunder kan digitaliseres og udvikles. Forsyningskæder kan diversificeres og gøres mindre sårbare.
Det altafgørende er, at virksomheder og dermed ledere, bestyrelser og medarbejderne i dem – formår at gribe mulighederne i svære tider. For så stå de stærkere på den anden side. Det viser et utal af eksempler fra det seneste år med covid-19 og fra tidligere kriser i historien. Processer blev digitaliseret, nye salgskanaler taget i brug, produktionsapparatet omstillet til nye produkter og forsyningskæder optimeret og gjort mere robuste. Fremfor alt blev der handlet på trods af krisen.

Fokus på innovation og konkrete redskaber

I foredraget sætter Lone Thier fokus på, hvordan virksomheder og organisationer træner evnen til at omfavne krisernes muligheder aktivt. Hun gennemgår 6 nøgleprincipper, der er afgørende for at forblive konkurrencedygtig, accelerere innovation og robusthed, så danske organisationer og virksomheder forbliver konkurrencedygtige og øger deres markedsandele i en ustabil verdensøkonomi – også på lang sigt.
Lone Thier viser konkret og virksomhedsnært hvordan danske virksomheder og organisationer kan styrke deres evne til at imødegå fremtidens usikkerheder og kriser til både at blive mere innovative, mere robuste og til at skabe og udnytte nye forretningsmuligheder.

Det får du!

 • Du får den 6 trins model til hvordan virksomheden – og dvs. medarbejdere, ledere og bestyrelse – bliver bedre til at omfavne usikkerhed og kompleksitet og udnytte det til at skabe værdi og nye vækstmuligheder
 • Du får viden og kompetencer, så I kan identificere nye forretningsmuligheder i en krise
 • Du får indblik i hvor virksomheden/ organisationen skal etablere fokus, styrke evnen til at skabe nye samarbejdsformer og alliancer, der fremmer virksomhedens konkurrenceevne
 • Du får indblik i konkrete redskaber til at øge virksomhedens innovationshastighed (fx. vacciner og etablere eet fokus) i lyset af ustabilitet
 • Du lærer hvordan I kan spotte nye service- og produktmuligheder i kølvandet på eller som respons på kriser

Foredrag: Megatrend session skræddersyet til jeres virksomhed eller organisation

Teknologier udvikler sig hurtigere end nogen kunne have forestillet sig. I løbet af 2020’erne vil vi skabe mere forretning og større velstand, end vi har gjort gennem de sidste 100 år. Vi vil også opleve større omvæltninger end nogensinde før.
I dette foredrag oversætter Lone Thier  megatrends til jeres virksomhed eller organisation. Hun skitserer en vej til vores nærmeste fremtid, der beskriver hvordan bølge efter bølge af eksponentielt accellererende teknologier vil påvirke både vores dagligdag i Danmark og enhver virksomhed og organisation uanset størrelse og beliggenhed.

Hvad betyder for os?

Hvad sker der når kunstig intelligens, robotter og virtuel reality støder sammen med 3D print, blockchain, og globale gigabytes netværk og 5G? Hvordan vil teknologierne transformere de største industrier? Hvordan vil det ændre måden vi opdrager vores børn på, styrer vores land, og passer på vores planet? Og hvordan kan vi bruge mulighederne til vores egen fordel og til aktivt at skabe den fremtid, vi ønsker os mest?
I foredraget tager Lone Thier udgangspunkt i udvalgte metatrends, oversætter dem og gør dem helt hands-on og relevante for netop jeres virksomhed, organisation, industri eller arbejdsområde.
Lone Thier vil også forklare hvorfor den hastighed som teknologierne accellererer med, selv accellererer, så det bliver også en fascinerende skitsering af de mange muligheder for at skabe fremtiden, vi som mennesker og erhvervsliv står overfor. Hun vil gennemgå udvalgte mega-trends og beskrive muligheder og perspektiver heri for jeres virksomhed eller organisation.

Der kan udvælges megatrends fra listen herunder:

 1. Bæredygtighed og grøn omstilling
 2. Gigabyte internet vil forbinde alle og alt globalt –  til en ultra lav pris. Det er et stort potentiale for dansk erhvervsliv og danske organisationer
 3. Global adgang til al den vedvarende og billige energi, vi vil bruge.
 4. Alle ting, alle steder er forbundet: Internet of Things og Internet of Everything
 5. Vores gennemsnitlige levealder øges med 10+ år
 6. Adgang til ubegrænset viden: Du kan vide alt, når som helst, hvor som helst
 7. Landbruget flytter fra landet til  byerne med cellulært kød og planteproteiner. Det giver adgang til billigere, sundere og mere bæredygtigt protein af høj kvalitet
 8. Øget global adgang til ressourcer, vi normalt betragter som knappe som f.eks. vand, kapital, fødevarer, medicin, sundhed, uddannelse osv.
 9. Produkter og services bliver langt billigere og langt mere tilgængelige for flere: Accelererende demonetarisering og demokratisering
 10. Hurtigere, billigere og bedre transport: Fra flyvende biler, selvkørende biler, bilen som-en-service-service over til last-mile delivery robotter og droner. Hurtig, billig, autonom og personliggjort transport
 11. Øget menneskelig intelligens
 12. Overflod af kapital: Der er masser af penge i verden, og adgangen til dem demokratiseres
 13. Markant stigning i samarbejdet mellem mennesker og kunstig intelligens i alle professioner

Det får du!

I sit foredrag kan Lone gå tæt på sine deltagere og udfordre dem på deres eget domæne. Interaktionen med sine deltagere er Lones store styrke, fordi de involveredes engagement og efterfølgende motivation dermed øges markant. Foredraget kan også bookes til større konferencer, hvor intensiteten med publikum også er tilstede.
I skal booke foredraget “Metatrends til jeres virksomhed”, hvis I ønsker et foredrag, der med udgangspunkt i Lones store viden om disruption, eksponentielle teknologier og – forretningsmodeller og hvordan vi som mennesker skaber fremtiden selv, sætter skarpt på forståelsen af og udfordrer deltagerne på, hvordan eksponentiel transformation kræver menneskelig transformation og eksponentielt lederskab

Foredrag: Kunstigt kød –  to be or not to be?

Cellulært kød også kaldet kunstigt kød, laboratoriekød eller Clean Meat har et stort potentiale. Ikke alene ligner det animalsk kød i smag og konsistens. Det kan også fremstilles tæt på forbrugerne og næsten uden brug af dyret.

Det kunstige kød er en af fremtidens grønne fødevareteknologier, som vi skal holde øje med – ikke mindst i lyset af  COVID-19. Området får endnu mere opmærksomhed nu efter pandemiens udspring på et fødevaremarked i Kina. Det er et kvalificeret bud på fremtidens sikre og bæredygtige kødproduktion.

Det får du!

Lone Thier tilrettelægger foredraget om fremtidens fødevarer efter jeres ønsker og behov, men her er nogle af de spørgsmål, hun kan give et kvalificeret bud på:

 • Hvor langt er vi fremme med kunstigt kød? Hvem er de regionale og globale spillere i markedet? Hvad er de største udfordringer ift. at skalere produktionen pt?
 • Hvor stort bliver det og hvem skal producere det? Hvem er investorerne bag?
 • Hvornår forventer vi kødet kommer i detailhandlen, og hvilke lande vil være først med lanceringen, og hvad betyder det for en dansk styrkeposition?
 • Kan fødevarebranchen også i fremtiden påtage sig ansvaret for at gøre springet til en næringsholdig og klimavenlig kost helt smertefri for forbrugerne – uden at ændre madkultur og vaner?