Hvad Er Disruption? Lone Thier - ekspert, foredragsholder og rådgiver

Fremtid & disruption

Det er ikke virksomheder, der disrupter virksomheder – det er mennesker. Er I klar til at arbejde med disruption, så det bliver en mulighed for jer – eller venter i passivt på at blive løbet over ende og udkonkurreret?

Teknologien driver eksponentielle forandringer. Hver dag præsenteres nye gennembrud, som potentielt kan disrupte hele industrier. De bagvedliggende kræfter er teknologi, eksponentielle forretningsmodeller og nye måder at organisere virksomheder på.

De kommende 10 år vil sensorer, netværk, robotter, kunstig intelligens, 3D print og syntetisk biologi dominere vores udvikling.

Paradokset er åbenlyst. De eksponentielle teknologier og forretningsmodeller udgør en kæmpe trussel samtidig med, at de giver enorme muligheder for Danmark og Europa. Hvis vi tør påtage os et ‘Disruption Mindset’ og forandre vores tilgang til os selv og vores forretning nu, er intet for sent – måske.

Men det haster, for scenariet er forholdsvis simpelt. Hvis ikke vi disrupter os selv og andre – så bliver vi med meget stor sandsynlighed selv disruptet. Hvornår og hvordan ved vi ikke.

Singularity University har identificeret 11 fællestræk ved væsentlige eksponentielle organisationer. Interessant er, at reglerne for disruption også kan bruges på individer. Det kalder vi personlig disruption eller ‘disrupt dig selv’. Al innovation starter jo ultimativt inde i det enkelte menneske.

Så mens teknologi er afgørende for at disrupte (og det bliver altid fremhævet), så er mindset altafgørende.

Disruption er en gave til Danmark

Men hvad er disruption? Disruption er en gave til Danmark, danske virksomheder og vores velfærdssystem. Hvis vi tør. Og sætter i gang.

Innovative hilsner,

Lone Thier
lt@lonethier.com